top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKonstantinos Pantazis

Τι είναι ο ελαστικός απομονωτήρας και γιατί τον χρησιμοποιούμε;



Ο ελαστικός απομονωτήρας είναι μια μεμβράνη από λατέξ, η οποία χρησιμοποιείται για τη μόνωση των δοντιών κατά την εκτέλεση οδοντιατρικών εργασιών. Όταν τεντώνεται, καλύπτει όλα τα μαλακά μέρη (χείλη, γλώσσα, μάγουλα), προστατεύοντάς τα από δαγκώματα ή κοψίματα. Η κάλυψη αυτών των περιοχών παρέχει στοχευμένη ορατότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην περιοχή που πρόκειται να θεραπευθεί. Ο απομονωτήρας δεν είναι μια νέα τεχνική. Εφευρέθηκε το 1864. Δυστυχώς, λίγοι οδοντίατροι το χρησιμοποιούν.


Γιατί χρησιμοποιείται ο ελαστικός απομονωτήρας στα οδοντιατρεία;


Η εργασία σε μια εντελώς ξηρή περιοχή εξαλείφει κάθε μορφή μόλυνσης από τα στοματικά υγρά, η οποία είναι απαραίτητη για την επιτυχή θεραπεία. Ένα ξηρό περιβάλλον χωρίς σάλιο είναι ένα ιδανικό περιβάλλον στο οποίο ο οδοντίατρος μπορεί να χειριστεί και να μεγιστοποιήσει τις ιδιότητες των συγκολλητικών υλικών. Ο απομονωτήρας προστατεύει επίσης το στόμα από υγρά, αλλά και από ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ταυτόχρονα, προστατεύει τον ασθενή από την κατάποση εργαλείων. Στερεώνεται με σφιγκτήρα και τρυπιέται ανάλογα με την επιφάνεια στην οποία εργάζεται ο οδοντίατρος.


Η χρήση αυτής της τεχνικής μειώνει τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας. Ο οδοντίατρος μπορεί να εργαστεί χωρίς διακοπή, χωρίς να ανησυχεί για το σάλιο.


Γιατί ο απομονωτήρας χρησιμοποιείται τόσο σπάνια στα Ελληνικά οδοντιατρεία; Ποια είναι η εξήγηση; Είναι δύσκολη η εγκατάσταση; Είναι ακριβός;


Η συνήθεια, η ευκολία, το επιπλέον κόστος, καθορίζουν ορισμένους οδοντιάτρους να μην χρησιμοποιούν όλα τα υλικά και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για μια ποιοτική θεραπεία

. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι γιατροί έχουν συνηθίσει να εργάζονται χωρίς απομονωτήρα και τώρα είναι δύσκολο να αλλάξουν τον τρόπο εργασίας τους. Καλό είναι να επιλέγετε προσεκτικά το οδοντιατρείο όπου θεραπεύεστε και να προσέχετε τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Παρά τα πλεονεκτήματά του, ο απομονωτήρας είναι μια μέθοδος που λίγοι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν.


Η σύγχρονη οδοντιατρική τεχνολογία μας προσφέρει όλο και περισσότερες λύσεις σχεδιασμένες να βελτιώνουν τη θεραπεία και την άνεση του ασθενούς. Στη Dental Innovation, εμείς δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα και προσφέρουμε στους ασθενείς τις καλύτερες υπηρεσίες σε δίκαιη τιμή. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε τον απομονωτήρα κάθε φορά που κάνουμε μια θεραπεία.

17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page