top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKonstantinos Pantazis

Γιατί είναι ωφέλιμη και στους ενήλικες η ορθοδοντική θεραπεία;



Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για υγιή δόντια και όμορφο χαμόγελο. Έχουμε περιπτώσεις ασθενών με δόντια τα οποία έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους ή με κακή σύγκλειση, που απαιτεί ορθοδοντική θεραπεία. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα οφέλη της ορθοδοντικής θεραπείας και πώς μπορεί να σας βοηθήσει.

Η ορθοδοντική θεραπεία όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση του χαμόγελου, αλλά προστατεύει και τα δόντια μακροπρόθεσμα (ευθυγραμμίζοντας το δάγκωμα). Τα ίσια δόντια καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα και ο κίνδυνος τερηδόνας ή περιοδοντικής νόσου είναι μικρότερος. Ταυτόχρονα, η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να προταθεί σε ενήλικες ασθενείς πριν από την πραγματοποίηση μιας προσθετικής θεραπείας, ώστε να δημιουργηθεί η σωστή βάση στην οποία μπορεί να εφαρμοστεί.

Εκτός από τα αισθητικά οφέλη , μια τέτοια θεραπεία σας βοηθά να αποφύγετε την απώλεια ούλων και οστών, τη γνωστή περιοδοντική νόσο ή διάφορους πόνους στη κροταφογναθική άρθρωση.

Πρόσφατα, ο αριθμός των αιτημάτων για ορθοδοντική θεραπεία από ενήλικες έχει αυξηθεί. Λογικό άλλωστε εφόσον, ένα όμορφο χαμόγελο αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορθοδοντικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν την καριέρα και την κοινωνική ζωή ενός ενήλικα.

Να θυμάστε λοιπόν ότι όσον αφορά την ορθοδοντική θεραπεία, δεν υπάρχει όριο ηλικίας!



14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page